Pixabay

Trouwen in openlucht in Scherpenheuvel-Zichem: "Veilig, romantisch en idyllisch" 

In Scherpenheuvel-Zichem wil Allessia Claes (N-VA) dat het binnenkort mogelijk wordt dat koppels hun jawoord geven in openlucht. “Trouwen op een idyllische plaats in openlucht is niet alleen een coronaveilige oplossing, het is ook romantisch en uniek”, klinkt het. Donderdag legt zij het voorstel op tafel.

In verschillende Vlaamse gemeenten zoals Glabbeek en Lubbeek kan je al huwen in openlucht, in Scherpenheuvel-Zichem nog niet. “Met dit voorstel wil ik koppels laten kiezen waar én in welke sfeer ze elkaar het jawoord geven.” laat Claes weten in een persbericht. Volgens het Burgerlijk Wetboek vindt een huwelijk in principe plaats in het gemeente- of stadhuis. Maar de gemeenteraad kan een afwijking voorzien en andere trouwlocaties aanduiden. De voorwaarde is dat het gaat om een openbare plaats met een neutraal karakter.

Coronaproof

Door de huidige coronacrisis is trouwen in openlucht veel veiliger dan bijvoorbeeld in de trouwzaal van het gemeentehuis. Maar Claes wil ook na de coronacrisis, koppels de mogelijkheid blijven aanbieden om in de buitenlucht te trouwen. Er moet eerst onderzocht worden welke locaties daarvoor in aanmerking komen: "Onze stad heeft bijzondere historisch en toeristische plaatsen met een idyllisch karakter. Trouwen op zo’n plek maakt die dag onvergetelijk en uniek" meent Claes. Het voorstel wordt donderdag voorgelegd tijdens de gemeenteraad.

Meest gelezen