Radio 2

Tuinbedrijven hebben het druk door lockdown: "Mensen willen meer in hun tuin zitten"

Sinds de eerste lockdown van vorig jaar zijn het drukke tijden voor de tuinbedrijven. Veel mensen zijn meer thuis en brengen meer tijd door in hun tuin. Ze doen dan ook meer een beroep op tuiniers. "Het loopt de spuigaten uit", zegt tuinman Ward Deprez uit Deerlijk.

Ward Deprez uit Deerlijk heeft al meer dan 10 jaar een tuinaanlegbedrijf. Maar hij heeft het nog nooit zo druk gehad. "Mijn agenda zit al vol tot de zomer. Veel mensen hebben door de coronacrisis meer aandacht voor hun tuin. Ze vragen ons voor snoeiwerken, een grondige opruiming of zelfs een volledige heraanleg van de tuin."

Door de drukte zijn tuinbedrijven op zoek naar extra werknemers. Ward Deprez: "Maar het is overal druk en daardoor is het moeilijk om goede krachten te vinden."

Vriesweer

Het vriesweer van 2 weken geleden vormde geen rustmoment voor Ward Deprez. "We hebben sneeuw geruimd in opdracht van de gemeente. En wanneer de grond hard bevroren is, kunnen we op sommige plaatsen snoeien waar het anders te drassig ligt."

Meest gelezen