Foto: Marnik Aerts

Drie doden na gezinsdrama in Olmen, dader was agent en gebruikte dienstwapen

In Olmen, bij Balen, zijn drie personen om het leven gekomen bij een familiedrama. Het gaat om een koppel veertigers en hun tienerdochter. De man was agent en gebruikte zijn dienstwapen. 

Het drama speelde zich af aan een woning aan De Lei in Olmen, een deelgemeente van Balen. De feiten werden vanmorgen ontdekt. Het labo en de wetsdokter kwamen ter plaatse. Een man van 49 en een vrouw van 41 waren al overleden. Een dochter van 13 werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan haar verwondingen.

De man van 49 was agent bij de federale wegpolitie, en heeft voor de feiten zijn dienstwapen gebruikt. Er wordt nu onderzocht of hij het wapen in huis mocht hebben.

Mag een agent zijn dienstwapen mee naar huis nemen?

  • De basisregel is dat een agent dat niet mag.
  • Wel zijn er enkele uitzonderingen op die regel. Een collectieve uitzondering kan in zeer uitzonderlijke omstandigheden, bijvoorbeeld na een aanslag. Ook een persoonlijke uitzondering is mogelijk, zoals wanneer een agent thuis moet vertrekken naar een opdracht.
  • Om zo'n uitzondering te krijgen bestaat er een uitgebreide procedure. De toestemming wordt uiteindelijk gegeven door de overste van de agent.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be.

Nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be.

Meest gelezen