Vernieuwde vliet in stadscentrum Mechelen geopend

In Mechelen is de vliet 'Oude Melaan' tussen de Zakstraat en de Muntstraat opnieuw geopend. Volgens schepen Patrick Princen heeft de heropening meerdere redenen. "De vliet is een extra buffer voor regenwater maar hij zorgt ook voor verkoeling in de zomer en dat is belangrijk in het kader van de klimaatverandering."

Mechelen heropent de vliet 'Oude Melaan' tussen de Zakstraat en de Muntstraat. Het is al de achtste vliet die de stad heropent sinds 2007. Schepen van natuur- en groenontwikkeling Patrick Princen zegt dat het heropenen van de vliet belangrijk is om verschillende redenen. "De vliet is een extra buffer voor regenwater. Maar hij zorgt ook voor verkoeling tijdens de zomermaanden en dat is goed voor het klimaat, wat de laatste jaren steeds belangrijker wordt."

De vliet is niet alleen een buffer voor het regenwater. Hij zorgt ook voor verkoeling tijdens de zomermaanden, wat belangrijk is in het kader van de klimaatverandering

Patrick Princen, schepen voor natuur- en groenontwikkeling Mechelen

Volgens Princen zal het water in de vliet voortaan ook stromend water zijn. "Het water van alle gebouwen uit de buurt komt samen in een pomp aan de Botermarkt. Van daar wordt het water naar de Zakstraat gepompt, om dan naar de vliet in de Muntstraat te gaan. Daarna keert het water terug naar de Botermarkt en zo blijft het onophoudend circuleren."

De volgende vliet die het bestuur wil heropenen is die aan de Katelijnestraat. De vernieuwing van de vliet tussen de Munstraat en de Zakstraat kostte 832.000 euro.

Meest gelezen