Odisee Hogeschool

Werkwoordenwiel van leerkracht uit Lokeren ligt nu ook in winkel: “Nooit gedacht dat het zo zou uitdraaien”

De uitvinding van een leerkracht uit Lokeren om mensen van dt-fouten af te helpen, ligt binnenkort in de winkel. De Lokeraar bedacht voor zijn bachelorproef een “werkwoordenwiel”. In december kwam de uitvinding in de media, en sindsdien staat zijn gsm roodgloeiend. “Er was veel interesse, dus we brengen het nu écht op de markt”, klinkt het. 

Een leerkracht uit Lokeren, Yannick Vercauteren, bedacht als student een werkwoordenwiel. Met dat wiel wil hij ervoor zorgen dat niemand ooit nog dt-fouten zal maken. “Het is een hulpmiddel om jezelf te controleren”, vertelt hij. In december vertelde hij over zijn uitvinding bij Radio 2 Oost-Vlaanderen, en dat bleef niet zonder gevolg: “Ik kreeg honderden mails en telefoons. We konden niet anders dan het werkwoordenwiel daadwerkelijk op de markt te brengen.” 

Veel interesse

“Het is heel gek wat dit allemaal teweegbrengt”, vertelt Vercauteren. “Ik wilde gewoon goede punten halen voor mijn bachelorproef, en het is allemaal iets meer geworden”, lacht hij. Het werkwoordenwiel is een cirkel vol kleuren en vormen, waarmee je door het beantwoorden van een aantal vragen kan ontdekken wat de juiste vervoeging in een bepaalde zin is. 

Ik wil dt-fouten de wereld uithelpen, dat mag je gerust mijn levensmissie noemen
Yannick Vercauteren, uitvinder werkwoordenwiel

“Er zijn veel scholen, andere organisaties en gewoon particulieren geïnteresseerd in het wiel”, gaat Vercauteren verder. “Veel mensen merken dat ze problemen hebben met dt en willen daar iets aan doen. We zijn dan maar in actie geschoten en hebben ervoor gezorgd dat iedereen het wiel nu kan bemachtigen. Het is te koop voor 4,95 euro in de boekenwinkel en online. Ik ga er niet rijk mee worden”, lacht Vercauteren, “maar dat is ook helemaal mijn bedoeling niet. Ik wil vooral mensen helpen en dt-fouten de wereld uithelpen. Dat laatste mag je gerust mijn levensmissie noemen.”

In dit filmpje legt Yannick Vercauteren uit hoe het "werkwoordenwiel" precies werkt:

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen