Na DNA-onderzoek: Wolf Billy, die ook in Voeren gezien werd, is doodgeschoten in Frankrijk

Wolf Billy, die vorige zomer in Voeren gefotografeerd werd, is in de Franse Vogezen doodgeschoten. Dat blijkt uit een DNA-onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en hun Franse collega's. De wolf werd legaal doodgeschoten omdat hij daar schapen en runderen aanviel. 

"Wolf Billy ging in Frankrijk op zoek naar eten en drong daar zelfs open stallen voor binnen", zegt wolvenkenner Joachim Mergeay van INBO. "Maar daar hebben ze in Frankrijk snel komaf mee gemaakt. Ze hebben een uitzondering toegestaan op de habitatrichtlijn zodat de wolf op een legale manier kon worden doodgeschoten."

In ons land zou wolf Billy niet zo snel zijn neergeschoten want er zijn nog andere mogelijkheden

Joachim Mergeay, wolvenexpert bij INBO

"Het is natuurlijk lastig als zo'n wolf andere dieren aanvalt", gaat Mergeay verder. "Maar Billy was geen probleemwolf. Dus kan je eerst zeker nog iets anders proberen zoals niet-metalen kogels afschieten om hem weg te jagen. In ons land zou hij nooit zo snel zijn afgeschoten", besluit Mergeay. 

Wolf Billy werd in ons land niet alleen in Voeren gezien maar ook in de buurt van Duffel en Lier, in Antwerpen. Hij is daarna via de Antwerpse en Limburgse Kempen en via Voeren en de Oostkantons, naar Luxemburg en Frankrijk getrokken. 

Meest gelezen