Zanger en acteur Michiel De Meyer ging aan de slag als verhuizer en dierenartsassistent

Ook zanger en acteur Michiel De Meyer zag heel veel werk wegvallen het afgelopen jaar. Hij ging daarom werken bij een verhuisfirma en werd assistent bij een dierenarts. "Daar ben ik nu ook wat voor aan het studeren, want het is toch goed om iets achter de hand te hebben", lacht hij in "Start je dag" op Radio 2 Antwerpen. Daarnaast schreef hij ook muziek. Een nieuwe single komt uit begin april. Vanavond vertelt hij erover via het Youtubekanaal van CC De Steiger in Boom. 

Michiel De Meyer kan je kennen als acteur. Zo had hij onder meer rollen in de één-soap "Thuis", in "Ghost Rockers" op Ketnet en in musicals, zoals "40-45". Daarnaast zingt hij ook. In 2017 won hij "Steracteur Sterartiest" en hij scoorde een hit met het nummer "Zo schoon".

Maar toen kwam de coronacrisis: "Ik werk nu af en toe bij een verhuisfirma", vertelt hij in "Start Je Dag. "Ik kan nu heel je inboedel inpakken, verhuizen en met de ladderlift naar boven of beneden brengen, wat je maar wil", lacht hij. "Dat doe ik nu nog altijd enkele dagen." 

Castreren, steriliseren en chippen

En daar bleef het niet bij. Hij sprong ook bij in een dierenartsenpraktijk: "Mijn vriendin en ik hebben een hondje. Toen we eens bij de dierenarts waren en er weer werk geannuleerd was, zei ik dat ze me altijd mocht bellen als ze een assistent nodig had, want ik had toch niets anders te doen. Een dag later mocht ik al aan de slag." Michiel hielp er bij het castreren, steriliseren en chippen van huisdieren. "Ik ben daar nu ook voor aan het studeren, want het is altijd goed om iets achter de hand te hebben, heb ik gemerkt. Dus we zien wel hoe dat verder loopt."

Er was veel tijd om na te denken en te schrijven en dat heb ik dan ook gedaan.

Michiel De Meyer

Als zanger heeft hij wel goed nieuws: in april komt er een nieuwe single uit. "Er was wel veel tijd om na te denken en te schrijven en dat heb ik dan ook gedaan", vertelt hij. "Een goede vriend van me, Martijn Claes, heeft er muziek bij geschreven. Met vijf heel goede muzikanten hebben we die opgenomen en onze eerste single is nu bijna klaar. Onder de naam "Bruurs" gaan we die begin april uitbrengen." 

Vanavond vertelt hij er meer over via het Youtubekanaal van CC De Steiger. "Die nieuwe single zal nog niet te horen zijn, daarvoor is het nog te vroeg. Martijn zal er wel bij zijn en we gaan dus zeker wat muziek maken."

Meest gelezen