Aanleg voetgangersbrug over A8 in Halle eindelijk van start

Twee jaar later dan voorzien, beginnen ze in Halle met de bouw van een eerste voetgangersbrug over de A8. De brug moet ervoor zorgen dat voetgangers de gevaarlijke kruispunten langs de A8 veilig kunnen oversteken. Nadien zullen nog twee andere bruggen gebouwd worden voor voetgangers en fietsers. 

In Halle beginnen ze volgende week met de bouw van een voetgangersbrug over de A8, aan het kruispunt met de Rodenemweg. Voetgangers zullen op die manier veiliger kunnen oversteken. Normaal gezien zouden die werken twee jaar geleden al moeten gestart zijn, maar door problemen met de aanbesteding liep de bouw vertraging op.

Drie bruggen

De voetgangersbrug aan de Rodenemweg is de eerste die gerealiseerd wordt. Later worden er nog twee andere bruggen gebouwd over de A8. De eerste brug zal enkel met trappen bereikbaar zijn, handig dus voor voetgangers maar minder voor fietsers, zij zullen nog even geduld moeten hebben. De twee andere fiets- en voetgangersbruggen aan de kruispunten van de Nijvelsesteenweg en de Halleweg zijn ten vroegste voor 2022. 

Trappentorens

De eerste voetgangersbrug zou in juni klaar moeten zijn. Aan de brug komen twee trappentorens. En daarvoor zal er vooral buiten de spitsuren gewerkt worden, zodat de hinder voor het verkeer beperkt blijft. Op het moment dat de brug zelf geplaatst wordt, zal de A8 wel twee weekendnachten volledig afgesloten worden. 

Meest gelezen