Arendonkse toneelvereniging opgeschrikt door diefstal: "Alles van waarde is weg"

Toneelvereniging 'T Soeffleurke uit Arendonk is bestolen. Dieven hebben de opslagplaats van de vereniging volledig leeggehaald. "Een lichtinstallatie, elektrisch gereedschap, beamers, alles wat ook maar een beetje waarde heeft, hebben ze meegenomen", vertelde de voorzitter van
'T Soeffleurke, An Spapen, deze ochtend op Radio 2 Antwerpen. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

In Arendonk hebben dieven de opslagplaats van toneelvereniging
'T Soeffleurke leeggeroofd. Alle waardevolle voorwerpen zijn meegenomen. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. De opslagplaats bevindt zich op de terreinen van Ravago Plastics aan de Rode Del. 'T Soeffleurke huurt die opslagplaats. An Spapen, de voorzitter van de toneelvereniging, vermoedt dat de daders goed wisten wat er te rapen viel. "Onze opslagplaats is echt een bunker. Van buitenaf kan je op geen enkele manier zien wat er binnen ligt. Om binnen te geraken, moet je ook langs een zware poort die verstevigd is met enkele sloten. Je moet echt al moeite gaan doen om binnen te geraken."  

Onze opslagplaats is echt een bunker.
Je moet al moeite gaan doen om binnen te geraken

An Spapen, voorzitter toneelvereniging 'T Soeffleurke

'T Souffleurke bestaat al meer dan 25 jaar. In november hebben ze meestal hun jaarlijkse productie. De opbrengst schenken ze aan een goed doel, of ze investeren in nieuw materiaal. Maar al het aangekochte materiaal is nu verdwenen. Op haar Facebookprofiel roept de vereniging op tot bruikbare tips, in de hoop nog iets van het gestolen materiaal te recupereren.
(Lees verder onder de post)

Enkele poppen stonden nog wel in de opslagplaats. Het gaat om poppen die gemaakt waren voor de alternatieve activiteit in november. Door de coronacrisis kon de jaarlijkse productie niet doorgaan, maar 'T Soeffleurke wou toch nog iets anders doen. Spapen legt het initiatief uit: "Wij hadden een griezeltocht voorzien. Mensen konden in hun bubbel een wandeling van 4 kilometer afleggen. Helaas hebben we ook deze activiteit moeten uitstellen. De poppen die we daarvoor gemaakt hadden, staan er nog. Dat is toch nog een klein beetje leedvermaak voor ons: dat de dieven geschrokken zijn van onze griezelpoppen en ze daarom niet hebben meegenomen."

Meest gelezen