Bart De Wever en Fons Duchateau razend over afvalstort in Droogdokkenpark: "Mensen doen zelfs geen moeite"

Heel wat mensen genoten de voorbije dagen van het mooie weer buiten. Jammer genoeg was dat ook te zien in het straatbeeld.  Op vele plekken in de stad lieten mensen hun afval achter. Maar de Belvédère in het Droogdokkenpark lag er vanochtend wel heel smerig bij. "Zelfs een bak bier waar nog statiegeld op staat nemen ze niet mee", vertelt Antwerps schepen voor Buurtonderhoud Fons Duchateau op Radio 2 Antwerpen.

De beelden spreken voor zich. Zakken van de supermarkt vol blikjes, flesjes en ander afval liggen verspreid over het Droogdokkenpark in Antwerpen. "Toen de medewerkers van de stad vanochtend toekwamen lag het hier vol met etensresten en drankflessen. Ik ben geshockeerd. Dit is écht kinderlijk gedrag", vertelt een boze Fons Duchateau (N-VA). "Waar ik nog het meest van opkeek was dat niet alle vuilnisbakken vol zaten. Mensen doen dus gewoon geen moeite meer om hun afval weg te gooien."

(Lees verder onder de foto.)

De stad gaat extra controles uitvoeren en grotere containers plaatsen, maar eigenlijk is dat niet wat de schepen wil. "We hebben onze handen al vol genoeg met andere extra taken rond het test- en vaccinatiedorp. We zetten al extra personeel in op noodplanning en andere zaken. Mensen moeten gewoon hun afval mee naar huis nemen uit respect voor de gemeenschap en voor de mensen die dit allemaal moeten opruimen", aldus Duchateau.

Ook burgemeester Bart De Wever reageert boos op Facebook. “Dat jongeren willen buitenkomen, dat begrijp ik. Dat ze een proper park zo durven achterlaten ... Schandalig”, postte hij donderdagochtend.

Meest gelezen