stad Knokke-Heist

Burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist is begraven: "Als eerbetoon werd halt gehouden aan het gemeentehuis"

Vanmorgen is de overleden burgemeester Leopold Lippens in intieme kring begraven. De uitvaart vond door de coronamaatregelen in beperkte, vooral familiale kring plaats. De begrafenisstoet hield wel even halt aan het stadhuis waar de Last Post werd gespeeld.  

Burgemeester Leopold Lippens overleed vorige vrijdag aan de gevolgen van leukemie. Hij is 79 jaar geworden. Weinig mensen wisten dat de begrafenis vandaag zou doorgaan. Door de coronamaatregelen mochten alleen dichte familie, zoals zijn kinderen en kleinkinderen, aanwezig zijn. 

Pakkend eerbetoon aan stadhuis

In overleg met de familie werd wel besloten om als eerbetoon aan het gemeentehuis halt te houden. De schepen van Toerisme, Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen), was er bij: "Onder politie-escorte en met een een erehaag van politie en schepenen weerklonk de Last Post voor de overleden burgemeester. Daarop volgde minutenlang een applaus. Je weet dat dit echt het afscheid is. Het was een heel ontroerend moment." 

Na de Last Post werd er minutenlang geapplaudisseerd, een heel ontroerend moment

Schepen van Toerisme Anthony Wittesaele

Graaf Leopold Lippens kreeg eind vorig jaar te horen dat hij aan leukemie leed. De jongste weken ging zijn gezondheid snel achteruit. Piet De Groote volgt Lippens op als burgemeester van de kustgemeente. Er is morgen in Knokke-Heist nog een afscheidsmoment voorzien. 

stad Knokke-Heist
stad Knokke-Heist
stad Knokke-Heist

Meest gelezen