Gemeente Malle plant 175 bomen aan: "We compenseren wat verloren ging"

Oostmalle, een deelgemeente van Malle, plant deze week 175 laanbomen aan. Een tiental jaar geleden rooide Malle heel wat bomen tijdens werkzaamheden. Om dit te compenseren, heeft de gemeente beslist om opnieuw bomen aan te planten.

Deze week zijn er heel wat werken aan de gang in Malle. De groendienst is bezig met het aanplanten van laanbomen. Schepen Wim Jordens (CD&V): "Een tiental jaar geleden moest de gemeente flink wat bomen verwijderen door weg- en rioleringswerken. Wij zijn dat natuurlijk niet vergeten en om dat te compenseren, planten wij nu 175 nieuwe bomen aan."

Door een verbreding van de weg kunnen we niet overal opnieuw bomen planten en hebben we ons plan moeten aanpassen

Wim Jordens (CD&V), schepen

De bomen komen op verschillende plaatsen in Oostmalle. Volgens Jordens staan ze niet op dezelfde plaats als 10 jaar geleden. "Door de werken zijn de wegen breder gemaakt. Wij hebben dus wat aanpassingen moeten doen en op sommige plaatsen hebben wij niet opnieuw een boom kunnen planten."

Tegen het einde van de week zouden alle bomen geplant zijn. Het werk is daarmee niet af. "We moeten de bomen nog verstevigen met palen, zodat ze niet bij de eerste windvlaag neergaan. De bomen zijn wel stevig, maar we nemen geen enkel risico."

Meest gelezen