In Wezembeek-Oppem krijgen zesjarigen een premie van 100 euro

In Wezembeek-Oppem krijgen kinderen die dit jaar zes jaar worden, een premie van 100 euro als ze zich aansluiten bij een sportclub of een andere vereniging. De gemeente wil op die manier sport en cultuur promoten bij kinderen. 

"Niet iedereen heeft de middelen om zijn kind in te schrijven bij een vereniging of sportclub", zegt burgemeester Frederic Petit van Wezembeek-Oppem. "De gezinnen met kinderen die dit jaar zes worden, krijgen een brief van de gemeente. Daar zit ook een document bij waarmee ze een aanvraag kunnen indienen voor een premie van 100 euro."

Verenigingen

"We hebben in de gemeente ongeveer 80 verenigingen waar kinderen zich kunnen bij aansluiten", zegt de burgemeester. "Met die premie willen we hen stimuleren om dat te doen. Tot nu toe is dit alleen voor kinderen die zes worden, maar van zodra het kan, zijn we van plan om dit uit te breiden naar andere leeftijden."

Meest gelezen