KTA Brugge

Brugse topsportschool beleeft hoogdagen: door de corona-uitbraak bij Club Brugge krijgen jonge spelers hun kans

In de topsportschool van het KTA in Brugge zijn ze apetrots. Nu er een corona-uitbraak is bij Club Brugge, komen talentvolle jonge spelers in de A-kern terecht. In de heenwedstrijd tegen Dynamo Kiev zaten maar liefst 3 spelers van de topsportschool in de selectie.

Club Brugge probeert vanavond tegen Dynamo Kiev door te stoten naar de achtste finales van de Europa League voetbal. Dat zal door de corona-uitbraak bij Club zonder een aantal sterkhouders moeten gebeuren. Dat is dan weer goed nieuws voor talentvolle jongeren, zoals Arne Engels en Ignace Van der Brempt. 

Ignace deed zijn examen statistiek en de volgende dag zat hij op het vliegtuig richting Kiev

Topsportschoolcoördinator Ruben Ost

De jonge spelers volgen les aan de topsportschool Spartak, een onderdeel van het KTA in Brugge. Coördinator Ruben Ost is bijzonder fier. "Wij zijn supertrots op die talentvolle jongeren, die naast hun sport ook op studievlak alles in het werk stellen om goede resultaten te halen. Ignace bijvoorbeeld. Hij maakte zijn examen statistiek en de volgende dag zat hij op het vliegtuig richting Kiev. Die jongens komen hier toe op school en de kleine gasten kijken daar enorm naar op. Ik denk dat iedereen er met volle teugen van geniet."

Winnen tegen Kiev

Ignace Van der Brempt scoorde onlangs nog een wereldgoal tegen OH Leuven. Topsportcoördinator Ruben Ost heeft ook voor de terugmatch tegen Kiev vanavond vertrouwen in de jonge gasten. "Ondanks de afwezigheid van enkele spelers, geloof ik rotsvast in hen. Ik gok dat Club Brugge zal winnen met 2-0."

Meest gelezen