Mariaprocessie in Halle gaat ook dit jaar niet door

De Mariaprocessie in Halle, die om de twee jaar uitgaat met Pinksteren, wordt dit jaar alweer geannuleerd. Door de coronacrisis is het niet haalbaar om de processie op een veilige manier te laten doorgaan, zegt de organisatie. Een pijnlijke beslissing, want door corona was er vorig jaar ook al geen Mariaprocessie.

"Dit is een streep door onze rekening," zegt organisator Bart De Schrijver. "Vorig jaar viel de processie al in het water, we hadden gehoopt dat we in 2021 de draad weer konden opnemen, maar door corona kan dat niet."

Repetities

"Het duurt toch wel een klein jaar om zo een processie in mekaar te steken," vertelt De Schrijver. "Zoiets kost geld en moeite. Heel veel groepen zetten zich maandenlang in, en er gaan ook verschillende repetities aan vooraf. Het zou jammer zijn als we alles zouden voorbereiden en dan een paar weken voor het evenement zouden horen dat het toch niet mag doorgaan. En dan is er nog het risico op besmetting. Normaal zouden we nu beginnen te repeteren voor de processie, maar je mag niet samenkomen met grote groepen."

Het is intussen van 2018 geleden dat de Mariaprocessie uitging in Halle. De volgende editie wordt nu verplaatst naar volgend jaar.

Meest gelezen