AFP or licensors

Mortselse school laat leerlingen haarzorg uitzonderlijk 4 weken aan een stuk stage lopen om praktijkachterstand in te halen

De leerlingen van OLVE 2 in Mortsel mogen dit jaar uitzonderlijk 4 weken aan een stuk stage lopen bij een kapper. Volgens de school is het de ideale periode om hun achterstand weg te werken. "Het is momenteel erg druk bij de kappers, een ideaal moment om om praktijkervaring op te doen", zegt stagementor Erna Vrijdag bij Radio 2 Antwerpen. 

Normaal hebben de leerlingen elke donderdag een stagedag en grotere blokstage van 2 keer 2 weken. Maar uitzonderlijk kunnen ze nu 4 weken stage aan stuk lopen. "We doen dat om aan de doelstellingen en competenties te kunnen voldoen", aldus Vrijdag in Start Je Dag. "We hebben de afgelopen periode ook tijdens de praktijkvakken vooral theorie moeten geven, en dat willen we nu inhalen." 

Volgens de school is het nu het ideale moment om stage te lopen. "We kunnen ons wel inbeelden dat de kappers zeker nu, wanneer de mensen eindelijk opnieuw naar de kapper mogen, extra hulp goed kunnen gebruiken."

De afgelopen periode moesten de leerlingen het vooral stellen met theorie, nu is het tijd voor de praktijk

Stagementor Erna Vrijdag

De huidige zesdejaars hebben ook vorig jaar al het vak moeten leren in een lockdownperiode. Maar volgens Vrijdag hoeven we niet te vrezen voor een zwakke nieuwe lichting kappers. "We beoordelen onze leerlingen nog altijd op basis van de vastgelegde doelstellingen en competenties. Door bijvoorbeeld nu in te zetten op praktijk, halen ze erg veel technieken in."

De leerlingen zijn sinds deze week aan de slag op hun stageplek. "En ik heb al te horen gekregen dat ze het zwaar vinden", lacht Vrijdag. "Ik kan best begrijpen dat het voor hen intens is. Het is voor hen immers de eerste keer sinds lang."

Meest gelezen