Slachthuis uit Tielt wil uitbreiden: "Van 1,5 naar 2,5 miljoen varkens per jaar"

In Tielt start morgen het openbaar onderzoek naar de uitbreidingsplannen van het slachthuis Debra-Meat. Dat slachthuis wil de slachtcapaciteit verhogen van 1,5 miljoen varkens per jaar naar 2,5 miljoen. Over 2 weken plant het bedrijf een informatievergadering voor de buurtbewoners.

Zaakvoerder Thomas De Roover De Brauwer is ervan overtuigd dat alle voorzorgen zijn genomen om de overlast tot een minimum te beperken. "We hebben geurbeperkende maatregelen genomen, zoals afzuiging op bepaalde plaatsen", zegt hij. "Op het vlak van mobiliteit zijn de grootste stappen al gezet. Enkele jaren geleden is een ontsluitingsweg gemaakt, zodanig dat het transport langs de Wingensesteenweg gebeurt en niet meer langs de woonwijk."

Omstreden slachthuis

Debra-Meat kwam 4 jaar geleden in opspraak, nadat de dierenrechtenorganisatie Animal Rights er undercoverbeelden maakte. Veel klanten haakten toen af, maar ondertussen haalt het bedrijf weer bijna dezelfde omzet als toen.  

Meest gelezen