Stadionproject in Zottegem concreet: gymnastiek, atletiek, padel, bowling komen samen in oude voetbalstadion KSV Sottegem

Zottegem gaat de site van het oude voetbalstadion van KSV Sottegem ombouwen tot  nieuw sport- en recreatiecomplex. De blikvangers van het nieuwe project zullen de gymzaal en een grote atletiekpiste zijn. Maar er zal ook plaats zijn voor een bowling en padelterreinen. Het nodige budget komt niet alleen van de stad, ook privépartners werken mee.

De eerste spadesteek voor een nieuw sport- en recreatiecomplex in Zottegem komt er eind 2022, 4 jaar dus na de eerste plannen. Dat komt omdat Zottegem ook privé-partners zocht om de nodige 1,5 miljoen euro samen te krijgen. “Een publiek-private samenwerking was nodig om het verouderd sportstadion een moderne look en een nieuwe rol aan te meten”, zegt Brecht Cassiman (N-VA), schepen van sport in Zottegem. Want voetbalclub KSV Sottegem verhuisde intussen naar deelgemeente Erwetegem.

We zijn blij dat ook enkele sportclubs mee investeren
Brecht Cassiman (N-VA), schepen van Sport

Het nieuwe sport- en recreatiecomplex zal de sportsite Bevegemse Vijvers nieuw leven inblazen. Het oude voetbalstadion zal plaats ruimen voor een multifunctioneel sportcomplex met gymzaal, bowling, padelterreinen en atletiekpiste. 

(Lees voort onder de afbeeldingen van hoe het nu is en hoe het wordt)

Enkele sportclubs investeren zelf mee in de nieuwe sportsite, “en daar zijn we enorm tevreden mee”, zegt Cassiman. “Het gaat om 3 lokale sportclubs: Turnclub EWB draagt 200.000€ bij voor de gymhal van 850 m². Zottegem Atletiek investeert 100.000€ in een atletiekpiste in tartan. Tennis- en Padelclub Zottegem zal haar tennissite verder moderniseren en dubbel zo groot maken. Ook de sportmedische praktijk rond Tim Wattez en Bowling Stones investeren. Zelf gaan we voor de jeugd ook nog een nieuw skatepark aanleggen.”

Bezorgdheid over druk verkeer

Over het algemeen zijn de ideeën positief onthaald door omwonenden. Alleen zijn er wel bezorgdheden over de verkeersdruk. “Maar we werken eraan”, zegt Cassiman. “Er is overleg geweest, en we kregen waardevolle suggesties. Die nemen we zeker mee in het uiteindelijke ontwerp. En ook de Verkeersraad zullen we erbij betrekken. We hopen eind 2022 de werken te beginnen.”

kasto80

Meest gelezen