Stadsdiensten van Aalst krijgen binnenkort Aalsterse muziek als wachtdeuntje aan telefoon

Wie binnenkort naar de stadsdiensten van Aalst belt en even moet wachten aan de lijn, zal geen saai wachtdeuntje horen, maar muziek van Aalsterse artiesten. Gemeenteraadslid Filip Van De Winkel (CD&V) lanceerde het idee, omdat hij vindt dat de Aalsterse muziek meer aandacht verdient. "Aalst heeft heel wat te bieden op muzikaal vlak. Aalstenaar Jo Bogaert maakte met zijn muziekgroep Technotronic zelfs een wereldhit! Pump up the jam. Dat kent iedereen wel."

Deze week passeerde op de gemeenteraad van Aalst een opmerkelijk voorstel van Filip Van De Winkel (CD&V): "Laat ons de wachtmuziek van de telefonische stadsdiensten vervangen door muziek van eigen bodem." Het idee werd met veel enthousiasme onthaald en schepen Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) is al in overleg met SABAM om de gebruiksrechten te verkrijgen. "Fantastisch dat iedereen mijn idee zo goed vindt. Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik de mosterd elders heb gehaald",  lacht Van De Winkel.  Bij de infolijn van de stad Gent krijg je bijvoorbeeld muziek van Gorki te horen.

Top 053 van CC De Werf

Van De Winkel raakte geïnspireerd door de Week van de Belgische muziek, die liep van 8 tot en met 14 februari. "Naar aanleiding van die week heeft cultureel centrum De Werf een soort radioshow gemaakt, met de "Top 053". Een lijst met de beste nummers uit Aalst. Als je die lijst doorneemt... Het is echt spectaculair. Ik werd er nostalgisch van", vertelt het gemeenteraadslid. "Aalst heeft zo'n mooi aanbod van muziek, dus ik vond dat we daar iets mee moesten doen. Toen kwam ik op het idee van de wachtmuziek aan de telefoon."

De wachtlijn zal ook duiding geven bij de muziek, zo kan je iets bijleren terwijl je wacht

Gemeenteraadslid Filip Van De Winkel (CD&V)

Bovenaan de Top 053 staat 'Pump up the jam' van Technotronic. "Een wereldhit van Aalstenaar Jo Bogaert. Wat een plaat. Dat zal het wachten wel wat aangenamer maken", reageert Van De Winkel. "Maar mijn grootste idool is Jan De Wilde. Die mag dan ook zeker niet ontbreken met zijn bekende hit 'Eerste sneeuw'. Ook Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers komt uit Aalst, dus die band zal zeker ook te horen zijn als wachtmuziekje. Er zal bij de wachtlijn trouwens ook telkens wat duiding komen, zodat de mensen weten waar ze naar luisteren en iets bijleren."

Vanaf wanneer je de nieuwe wachtmuziek zal horen aan de telefoon, is nog niet duidelijk. "Schepen De Gucht is er druk mee bezig. Hij is in gesprek met SABAM over de gebruiksrechten. Maar ik ben er zeker van dat ze een goede overeenkomst zullen vinden en dat de muziek al snel te horen zal zijn", verzekert Van De Winkel.

kasto80

Meest gelezen