Watertaxi moet toeristische waarde van de Schelde verhogen

Met het invoeren van watertaxi's wil het bedrijf XO Boating de toeristische waarde van de Schelde naar een hoger niveau tillen. Ondernemer Philippe Ophoff zei aan Radio 2 Antwerpen dat er buiten de Waterbus niet veel te beleven valt op de rivier. "Gemeentes als Rupelmonde en Temse vallen voor de Waterbus uit de boot. De watertaxi is een leuk alternatief."

Het bedrijf XO Boating gaat watertaxi's verhuren. Dat doet ze om de toeristische waarde van de Schelde naar een hoger niveau te tillen. Volgens ondernemer Phillipe Ophoff zit er veel meer potentieel in de Schelde dan we denken. "Ik woon zelf in Rupelmonde en ik vind de Schelde een prachtige rivier. Mijn droom was altijd om een vervoersmiddel te hebben waarmee ik via de Schelde een uitstap kon gaan doen. Toen de Waterbus kwam, vond ik dat een prachtig initiatief. Helaas vaart de Waterbus niet langs gemeentes zoals Rupelmonde en Temse. Van daaruit is dan ons idee ontstaan om watertaxi's te ontwikkelen."

Wij mikken echt op mensen die een grote afstand willen afleggen, of één die tijdrovend is

Philippe Ophoff van XO Boating

Het bedrijf wil nog dit voorjaar van start gaan met hun project. Een vijftal boten zullen dan uitvaren. 1 boot biedt plaats aan 8 passagiers. Volgens Ophoff spreekt het voor zich wat het verschil is tussen een watertaxi en de Waterbus. "Dat is hetzelfde verschil als tussen een tram of bus en een taxi. Het ene is ook degelijk, maar een taxi is toch iets persoonlijker. Voor dat extra comfort betaal je natuurlijk ook wel wat meer.

Ophoff voegt er aan toe dat het niet de bedoeling is om een watertaxi te huren voor je te laten overzetten van Linker- naar Rechteroever.
"Een watertaxi mag dan wel meer comfort bieden, een overzetboot blijft natuurlijk gratis. Voor een kleine tocht lijkt mij dat praktischer. Wij mikken echt op mensen die een grote afstand willen afleggen. Of een afstand die tijdrovend is, bijvoorbeeld van Temse naar Antwerpen tijdens de spitsuren."

kasto80

Meest gelezen