Radio 2

Woningbrand in Brielen langs drukke verbindingsweg: 2 bewoners naar ziekenhuis gebracht. 

In Brielen, bij Ieper, zijn 2 mensen gewond geraakt bij een brand in een huis aan de N8. Eén van hen liep ernstige brandwonden op, de andere kreeg veel rook binnen. De brandweer vond hen voor de deur van het huis.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de woning in lichterlaaie. In het huis wonen 5 Poolse arbeiders. Eén persoon liep ernstige brandwonden op, de andere raakte geïntoxiceerd door de rook. Ze werden naar het Jan Ypermanziekenhuis gebracht. De andere 3 bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. 

Redder met ladder

Nog voor de brandweer ter plaatse was reed Lester Demeester uit Poperinge voorbij het huis. Hij zag dat er op de eerste verdieping een man uit het raam hing. "Ik panikeerde even toen ik het zag, maar heb al snel de lange ladder uit mijn wagen gehaald,", vertelt Lester. "Daarna hebben we samen op de stoep gewacht tot de hulpdiensten ter plaatse waren."

Ik zag een man op de eerste verdieping van het huis door het raam naar adem happen. Gelukkig zat er een ladder in mijn wagen.

Lester Demeester

Woning onbewoonbaar verklaard

De brand was na een half uur volledig onder controle. Kristof Louagie, woordvoerder van brandweerzone Westhoek: "De woning is volledig uitgebrand. De naburige woningen hebben wat lichte rookschade, maar werden van brandschade gespaard. De stad zoekt naar een oplossing om de bewoners op te vangen.

De drukke N8 moest in het centrum van Brielen een tijdje worden afgesloten voor het verkeer. 

Radio 2

Meest gelezen