Radio 2

Zorginstellingen bekijken pas na tweede vaccin hoe ze kunnen versoepelen voor de bewoners

 

Ook in de zorginstellingen worden nu stilaan de bewoners en personeelsleden gevaccineerd. In Limburg is dat vandaag op drie plaatsen gebeurd, maar de directies zijn wel erg voorzichtig om versoepelingen toe te staan.

Vandaag zijn coronavaccins gezet in Sint-Oda in Pelt, Bethanie in Hasselt en Tandem in Diepenbeek. Dat zijn voorzieningen waar mensen met een handicap verblijven of worden opgevangen. Het is een eerste stap om in de toekomst versoepelingen te kunnen doorvoeren. Maar daarvoor moet eerst nog de tweede dosis over drie weken worden toegediend. En die versoepeling gaat vooral over hoe vaak bewoners naar huis kunnen. 

Vaker naar huis

 "De grootste versoepeling die op de tafel ligt, is dat onze bewoners vaker, één keer om de twee weken, naar huis kunnen en dus door hun ouders of familie kunnen afgehaald worden. Wij gaan dat heel voorzichtig en stap voor stap doen. Maar als we het doen, geldt het voor alle zorggebruikers tegelijk", aldus Wout Nickmans van Sint-Oda.

Op dit moment mogen de bewoners van die instellingen maar om de drie weekends naar huis.

Meest gelezen