Archieffoto

Hovense tatoeëerder opgelucht dat niet-medische contactberoepen officieel mogen heropenen

Ondanks dat er geen extra versoepelingen uit het Overlegcomité zijn gekomen, mogen niet-medische contactberoepen - zoals gepland - vanaf 1 maart opnieuw opengaan. Het gaat onder meer over schoonheidsspecialisten, pedicure, manicure en tatoeëerders. Tatoeëerder Raf Pion van Inkursion uit Hove is opgelucht dat hij en zijn collega's er weer aan kunnen beginnen. 

Vanaf 1 maart mogen contactberoepen de draad weer oppikken. "Dat is niet enkel financieel een opluchting, maar het is ook een stiel die je moet onderhouden. Het zal toch eventjes duren voordat we weer aan hetzelfde tempo kunnen werken en dezelfde kwaliteit kunnen afleveren", vertelt Raf Pion uit Mortsel.

We zijn zelf nog aan het verbouwen en gaan dus niet meteen open. We wilden niet zitten niksen

Raf Pion, eigenaar tattooshop Inkursion in mortsel

De tatoeagewinkel in Hove zal waarschijnlijk wat later opengaan door verbouwingen. "We wisten niet exact wanneer we konden heropenen, en ik wilde niet zitten niksen, dus heb ik besloten om de winkel te verbouwen. We kunnen dus wellicht pas een maand later opengaan", vertelt Raf. "Enerzijds is dat wat zuur, maar anderzijds ben ik ook wel heel blij voor alle andere collega's."

Het zal er wel anders aan toe gaan dan voordien. "Vroeger kwam iedereen hier binnengewandeld", vertelt Raf. "Dan dacht ik met de klant mee na over de tatoeage en planden we de afspraak in. Nu moeten de klanten twee afspraken maken: één om het idee te bedenken en één om de tatoeage te zetten. Ik mis die spontaniteit en vrijheid."

Uitbater Raf Pion (Foto: Sam Thys)

Meest gelezen