Contactberoepen mogen maandag weer open. Tattoeëerder Tom Maassen: “Klanten willen nu grotere tattoos om hun schade in te halen”

Tom Maassen uit Sint-Truiden kan niet wachten om maandag opnieuw aan de slag te gaan. Vier maanden lang heeft hij stil gelegen. Ook de klanten zijn blij. Want Tom heeft een wachtlijst van een jaar. Wie aan de beurt was bij het begin van de lockdown had echt wel pech. Er is alvast een trend zichtbaar voor Tom: mensen nemen wat ze kunnen krijgen en gaan voor grotere tatoeages.

“Ik heb mijn inkt aangevuld en de hele dag staat volgeboekt”, zegt een energieke Tom Maassen van Atomic Custom Tattoos op Radio 2 Limburg. "Maandag start ik meteen met de moeilijkste opdracht. Een klant heeft me gevraagd om een oude tattoo uit de jaren 90 te bedekken. Ik ga er zeker zes uur mee bezig zijn. Maar geen zorgen, je verleert het niet door een paar maanden stil te liggen."

"Ik ken de klant bovendien goed, hij heeft nog andere tattoos van mij. Het gaat een fijne dag worden met babbelen, muziek luisteren en kunst maken. Ik kijk er echt naar uit."

Ik heb een wachtlijst van een  jaar. Wie net aan de beurt was toen ik moest sluiten, bleef op zijn honger zitten

Ook de klanten zijn het wachten beu. “Ik werk met een wachtlijst van ongeveer een  jaar. Wie net aan de beurt was toen ik moest sluiten, bleef op zijn honger zitten", zegt Tom. "Tattoos zijn echt verslavend, als je er eentje hebt, wil je meer. Dus dat wachten was echt wel moeilijk."

Grotere tattoos

Die honger naar tattoos vertaalt zich nu in grotere tekeningen. "Mensen nemen wat ze kunnen krijgen. Alsof ze hun schade willen inhalen. In plaats van een tekening op een bovenarm vragen ze nu plots om hun hele arm te tattoeëren." 

"Ik heb om die wachttijd wat te verzachten ook zoomgesprekken gehad met mijn klanten. Zo hadden we toch contact, konden we wat praten, ook al kon ik dan niet tattoeëren." 

"Zelf heb ik de afgelopen maanden overbrugd met een muurtekening in De Bottelarij in Wellen, besluit Tom nog. "Maar ik ben blij dat ik wellicht vanaf maandag weer op mensen mag tekenen."  

Meest gelezen