Radio 2

Schoonheidsspecialiste Karen uit Assebroek kijkt uit naar heropstart op 1 maart: "Ik was niet altijd het zonnetje in huis, het was uitzichtloos"

In het overlegcomité van 5 februari is beslist dat niet-medische contactberoepen weer open mogen op 1 maart 2021. Maandag is het dus zover. Onder meer tatoeëerders en schoonheidsspecialisten kunnen dan weer aan de slag. Ze moeten wel heel wat "behandelprotocollen" volgen.

De zaak van schoonheidsspecialiste Karen De Bondt uit Assebroek is dicht sinds november. Maandag start ze weer op. "Heel wat klanten heb ik toch nog gehoord de voorbije maanden. Ze belden om te horen hoe het was of vroegen informatie aan de telefoon, bijvoorbeeld over hun nagels die veel te lang werden. Het deed mij deugd om te horen dat het vertrouwen er nog is, want eerlijk gezegd, ik was zelf niet altijd het zonnetje in huis. Het was uitzichtloos. Nu we weten dat we maandag weer open mogen, is het zalig."

Strenge voorzorgsmaatregelen

Net zoals de kappers moeten ook de niet-medische contactberoepen heel wat maatregelen volgen om het virus buiten te houden. "Ik werk zoveel mogelijk met een plexischerm, bijvoorbeeld tijdens het nagelzetten. Bij wenkbrauwen of een gelaatsverzorging werk ik met een gelaatsscherm. Ramen en deuren moeten open voor verluchting, ofwel werken we met een CO2-meter. Hoe de klanten eruit zullen zien? Ik denk dat het bij de meeste klanten wel zal meevallen. Sommigen zullen zelf het hoogstnodige gedaan hebben, bijvoorbeeld bij de wenkbrauwen. Grote rampen verwacht ik niet." 

Meest gelezen