AZ Damiaan

Corona-uitbraak in AZ Damiaan in Oostende is onder controle: "We hebben alle patiënten en personeelsleden getest"

De corona-uitbraak in het AZ Damiaan in Oostende is onder controle. Het ziekenhuis kampte de voorbije weken met heel wat interne besmettingen en besloot daarom een opnamestop door te voeren en patiënten naar andere ziekenhuizen in de buurt te verwijzen.

De covidafdeling van het ziekenhuis lag de voorbije weken overvol. Zowel patiënten als medewerkers raakten besmet met het virus. "We hebben 2 grote maatregelen genomen om de crisis onder controle te krijgen", vertelt communicatieverantwoordelijke Kevin Mollet. "Enerzijds voerden we een opnamestop in. We namen geen patiënten meer op om te overnachten. Zij werden naar ziekenhuizen in de buurt doorverwezen. Daarnaast hebben we alle patiënten die al in het ziekenhuis lagen én alle personeelsleden getest. Dat waren 1.500 testen in totaal."

Testen in verlofperiode

Ondanks de verlofperiode werden de medewerkers opgeroepen om zich te laten testen. Kevin Mollet: "De solidariteit onder het personeel was bijzonder groot. We moesten de testen doen om zicht te krijgen op de situatie."

Slechts 0,7 procent van de afgenomen testen bleek positief. De opnamestop is nu opgeheven, patiënten worden niet meer doorverwezen naar ziekenhuizen in de buurt.

Meest gelezen