Burgemeester Dessel begrijpt uitstel Graspop: "Enige juiste beslissing, maar wel klap voor onze gemeente"

Graspop Metal Meeting in Dessel gaat als eerste grote Belgische festival niet door dit jaar. Dat liet de organisatie deze voormiddag weten. "De pandemie geraakt niet onder controle en de artiesten willen de oceaan niet oversteken. Dan is er maar één conclusie", zegt burgemeester Kris Van Dijck (N-VA). 

Het zal nog wachten zijn tot 16 juni 2022 op de 25ste editie van het festival Graspop. "Veel mensen hebben vorig jaar een ticket gekocht. We hebben toen het festival moeten uitstellen naar 2021, maar krijgen geen mooie affiche samengesteld omdat de artiesten niet over willen vliegen", legt Van Dijck uit. "We willen de festivalgangers waar voor hun geld geven."

De pandemie geraakt niet gekeerd en de vaccinaties staan niet op punt. Dan is er maar één conclusie

Kris Van Dijck, burgemeester Dessel (N-VA)

Ook de veiligheid van de bezoekers is een doorslaggevende factor geweest. "De pandemie geraakt maar niet gekeerd en de vaccinaties staan nog steeds niet op punt. Dus dan is er maar één conclusie", zegt Van Dijck. "Het is een wijze en noodzakelijke beslissing."

Een klap voor Dessel

Het uitstel van het festival raakt de hele gemeente. "Er helpen elk jaar duizenden vrijwilligers en honderden organisaties mee aan het festival. Zij pikken ook een graantje mee", vertelt Van Dijck. "Veel van de festivalgangers komen in het centrum van Dessel. Het verenigingsleven en de horeca leeft daarvan op. Dat zal dit jaar dus anders zijn."

Dessel bestaat dit jaar 750 jaar. "Het is een heel speciaal jaar voor onze gemeente, maar veel van de geplande activiteiten zijn uitgesteld door corona. We hebben volgend jaar dus heel wat in te halen en dat gaan we met veel enthousiasme doen", voegt Van Dijck nog toe. 

Meest gelezen