Grimbergse schoonheidsspecialiste maakt zich klaar voor honderden klanten

Schoonheidsspecialiste Evita Algaba uit Grimbergen kan maandag weer aan de slag, net zoals alle contactberoepen in ons land. Ze is er helemaal klaar voor en maandag kan niet te vroeg komen. "Ik had een wachtlijst van honderd klanten die nu allemaal een afspraak hebben. Geen enkele klant heeft afgehaakt", zegt Evita.

Vanaf maandag kan je weer je huid laten verzorgen en de wenkbrauwen laten plukken. De schoonheidssalons mogen na 4 maanden weer open, tot de vreugde van Evita en haar cliënteel. "De klanten en ik hebben hier zo naar uitgekeken.  Geen enkele klant heeft afgehaakt. Dat komt ook omdat ze weten dat ik veilig werk”, verklaart Evita. Om de veiligheid te garanderen heeft ze alle nodige maatregelen getroffen. "Klanten ontsmetten hier hun handen en na een gesprek achter plexiglas, gaan ze naar de verzorgingsstoel. Ik installeer dan een plexiglas boven het gezicht en pas dan mogen ze het mondmasker afdoen. Zo is er amper contactmet mijn klanten", legt ze uit.

Nieuw cliënteel

Omdat het allemaal zo veilig kan verlopen, was Evita het niet eens met de sluiting. “We werken al de hele tijd veilig en er is geen sprake van besmettingen in salons. Het was zwaar om niet te kunnen werken, maar uiteraard gaat gezondheid boven alles”, zegt Evita. Gelukkig heeft ze trouw cliënteel. "Via social media mocht ik wel verzorgingsproducten verkopen en zo heb ik ook nieuwe klanten kunnen aantrekken”, legt ze uit. “Maar we zijn in totaal meer dan 6 maanden gesloten geweest. Dat was heel hard."

De beroepsfederatie van schoonheidsprofessionals, Besko,  probeert een handje toe te steken. Via de website mysafebeautysalon.be kunnen schoonheidsspecialisten bevestigen dat ze de richtlijnen naleven. “Al meer dan 400 schoonheidsprofessionals zijn geregistreerd", zegt John Boeckx, de voorzitter van Besko. "We zijn blij dat ze aandacht hebben voor de veiligheid en gezondheid. Ze zijn professionals op wie klanten kunnen vertrouwen.”

Meest gelezen