Radio 2

Grote kalkcirkels duiken op in Kortrijkse parken. "Zo kun je op een veilige manier picknicken"

Onder meer in het Van Raemdonckpark in Kortrijk doken van de ene dag op de andere grote kalkcirkels op. De "daders" zijn studenten, die de mosterd vanuit Rotterdam hebben gehaald. "De cirkels nodigen uit om er te gaan inzitten. Op die manier kan je op een veilige manier picknicken en van de zon genieten."

Simon Verschelde trok enkele dagen geleden op pad met zijn vrienden. Gewapend met krijtspuitbussen en geïmproviseerde houten passers. "We zijn tot een gat in de nacht bezig geweest. We waren zelfs wat bang om politie tegen te komen die ons zou stoppen." 

Gezellig picknicken

Het initiatief valt in de smaak. De kalkcirkels worden goed gebruikt en de commentaren zijn positief. "Vorig jaar was ik in Rotterdam, toen het nog mocht. We fietsten daar in een park en zagen gelijkaardige cirkels in het gras gemarkeerd. Die nodigden echt uit om er in te zitten. Dat idee hebben we nu in Kortrijk gekopieerd. Zo kun je op een gezellige én veilige manier picknicken en van de zon genieten."

Meest gelezen