Hoteluitbater uit Melle is dankbaar dat de Omloop doorgaat in coronatijden: "De koers houdt ons overeind"

Dit weekend zet Omloop het Nieuwsblad de start in van het wielerseizoen en dat betekent voor sommige hotels de redding. "De koers houdt ons overeind", getuigt een hoteluitbater uit Melle op Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Dankzij de klassiekers in oktober en de klassiekers nu, kunnen we nog ademen." De man ontvangt momenteel een Australische wielerploeg. 

Morgen wordt in Gent het wielerseizoen ingezet met Omloop het Nieuwsblad. Door corona zal er, in tegenstelling tot andere jaren, geen massa publiek aanwezig zijn en dat is een grote domper voor de horeca. Maar sommige hotels kunnen wel profiteren van de koers, zoals hotel Het Lepelbed in Melle. Daar overnachten momenteel de mannen- en vrouwenploeg van Bike X-change uit Australië. Het zijn welgekomen gasten voor hoteluitbater Norbert De Ganck. "Ik moet eerlijk bekennen: het zijn de renners die ons overeind houden. Dankzij de koers kunnen we nog ademen, daar zijn we heel dankbaar voor." 

"Hotelbubbel"

"Alle wielrenners en het personeel van het hotel hebben gisteren negatief getest op corona", vertelt De Ganck. Omdat er regelmatig getest wordt, moeten de renners niet op de kamer eten. "Ze mogen naar het restaurant komen. We plaatsen ze per 2 aan tafel, en de tafels staan heel ver uit elkaar. Wielrenners mogen een soort van "hotelbubbel" vormen. Andere hotelgasten mogen dat natuurlijk niet, dus die kunnen we hier op dit moment helaas niet ontvangen."

Na 3 whiskeys zei Eddy Merckx: "Ik neem jou mee naar het WK in Japan". Dronkenmanspraat, dacht ik, maar ik werd 12 jaar lang de vaste kok

Hoteluitbater Norbert De Ganck

Kok van de nationale ploeg

De Ganck ontvangt niet alleen steevast wielrenners in zijn hotels, in het verleden was hij ook de vaste kok van de nationale wielerploeg. "Ik ben daar heel toevallig ingerold. Ik had de Ronde van Frankrijk, de Giro en de Vuelta al gedaan als kok. Maar dat ik met de nationale ploeg mee mocht naar de wereldkampioenschappen, dat komt door Eddy Merckx die wat te veel had gedronken", lacht hij. "Merckx was ooit eens een dag te vroeg op hotel gearriveerd. Dus kwam hij die avond nog wat drinken. Na een whiskey of 3 zei hij tegen mij:  "Ik neem jou mee naar Japan". Ik dacht het dronkenmanspraat was, maar een week later kreeg ik effectief een telefoontje. En dan heb ik dat 12 jaar lang gedaan." 

kasto80

Meest gelezen