Foto: stad Mechelen

Mechelaars kunnen gratis elektrische bakfiets uittesten: "Goed om drempels weg te werken"

Inwoners van Mechelen krijgen vanaf 19 maart de kans om gratis een elektrische bakfiets te testen. Zo wil de stad meer mensen warm maken voor de bakfiets, die een alternatief kan zijn voor de auto. "Mensen die een week een bakfiets gebruiken, merken misschien dat het handiger kan zijn dan overal met de auto naartoe te gaan", klinkt het.

Onbekend maakt onbemind en dat geldt ook voor de bakfiets. Daarom neemt de stad Mechelen het initiatief om Mechelaars er een week lang gratis kennis mee te laten maken. "Veel mensen weten niet hoe zo'n bakfiets fietst en of ze er wel handig mee overweg zullen kunnen", legt schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+) uit. "Zo'n week proefperiode kan goed zijn om die drempels weg te werken. Mensen die een week de auto aan de kant laten staan, merken dan misschien dat het handiger kan zijn om een bakfiets te gebruiken dan de auto."

We willen zoveel mogelijk mensen met de fiets en het openbaar vervoer op hun locatie krijgen

Vicky Vanmarcke, schepen van mobiliteit Mechelen

Zo trekt Mechelen voluit de kaart van alternatieve, duurzame vervoersmiddelen. "We willen zoveel mogelijk mensen met de fiets en het openbaar vervoer op hun locatie te krijgen in plaats van met de auto", zegt Vanmarcke. De stad neemt ook deel aan een Europees project dat zoveel mogelijk mensen kennis wil laten maken met de bakfiets. Vorig jaar kocht Mechelen twee tweedehands bakfietsen, één ervan kunnen de Mechelaars binnenkort uittesten. 

Mechelaars die interesse hebben, kunnen vanaf 19 maart gratis een elektrische bakfiets reserveren via de website van de stad. Er zit een kinderzitje in met gordels en er is een regenkap. De bakfiets moet worden afgehaald bij 't Fietsatelier en zal na elk gebruik worden klaargemaakt voor de volgende gebruiker. Er wordt een waarborg van 100 euro gevraagd. 

Meest gelezen