Niel bouwt opleidingscentrum ViTalent voor farma- en biotechbedrijven: primeur in Vlaanderen

In het Wetenschapspark in Niel komt een opleidingscentrum voor farma- en biotechbedrijven, ViTalent. Studenten en werkzoekenden kunnen er een praktijkopleiding krijgen, ervaren medewerkers kunnen er zich bijscholen. "Nu gebeurt de praktijkopleiding in de farma- en biotechindustrie vaak in de bedrijven zelf, maar in Niel wordt alles gebundeld", zegt Veerle Van der Linden, algemeen directeur van ViTalent.

De opleiding zou heel praktijkgericht zijn. "We willen een aanvulling zijn voor de opleidingen aan de universiteit door vooral te focussen op praktijk. Zo gaan we een jobsimulator installeren met een trainingshal met de modernste apparatuur, een stofvrije cleanroom en ingerichte labo’s om de werkomstandigheden na te bootsen", vertelt Van der Linden. 

Er komen onder meer ingerichte laboratoria om de werkomstandigheden na te bootsen

Veerle Van der Linden, directeur ViTalent

Volgens Van der Linden is er nood aan het centrum. "Het is een sector die we allemaal nodig hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan de vaccins die nu gemaakt worden. De farma- en biotechsector is steeds op zoek naar nieuw talent. Wij willen dat talent opleiden zodat ze een goede start maken in hun carrière."

Over ongeveer een jaar moet het opleidingscentrum in het Wetenschapspark in Niel klaar zijn. "Wij hopen dat het een ontmoetingsplaats kan worden voor de sector, waar ook scholen en bezoekers een kijkje kunnen nemen. Ook leveranciers zullen er hun producten kunnen voorstellen."

Meest gelezen