radio 2

Nieuw zwembad in Sint-Truiden gaat op 2 april open

Het nieuwe zwembad van Sint-Truiden is bijna klaar, het gaat op 2 april open. De bouw van het nieuwe complex heeft anderhalf jaar geduurd. 

Het Bloesembad, zo zal het nieuwe zwemcomplex van Sint-Truiden heten. Het  komt in de plaats van het oude zwembad, dat er 40 jaar heeft gestaan. Het nieuwe zwembad heeft een sportbad, met een beweegbare bodem. Schepen van sport Jurgen Reniers (CD&V): "Daardoor kan je er ook met senioren of zorgbehoevenden watersport beleven." En daarnaast is er ook een subtropisch gedeelte, met glijbanen en een kinderbad en een wellness met ondermeer een zoutwaterbad.  

Sportcomplex

Op de site komt niet alleen een zwembad, het wordt een heel sportcomplex. Jurgen Reniers: "Er komen een hockeyveld, beachvolley,  een sport- en danszaal, een zaal voor gevechtssporten en een fitnesscentrum." Alle clubs die daar hun thuisbasis krijgen, zijn onlangs ook rondgeleid in kleine groepjes. 

Meest gelezen