Videospeler inladen...

KdG-studenten sluiten zich 24 uur lang op om middelbare scholieren virtueel rond te leiden op campus

De 4 campussen van de Karel de Grote Hogeschool slaan dit weekend de handen in elkaar om middelbare scholieren rond te leiden op hun school. Op elke campus laten 2 studenten zich vrijwillig voor 24 uur opsluiten. Ze doen dat aan de hand van een online spel, waarbij ze verschillende opdrachten van de studiekiezers uitvoeren. "Eindelijk nog eens fysiek op de campus", zegt Xander Suetens, student aan de KdG. 

Op elke campus van de Karel de Grote Hogeschool laten 2 studenten zich vrijwilliger 24 uur opsluiten. De duo's zijn elkaars knuffelcontact, waardoor ze geen afstand moeten houden tijdens het project.  

Unieke inkijk op de campus

Met het project wil de KdG zo veel mogelijk zesdejaars rondleiden op hun campus. "Via een livestream kunnen de studiekiezers "De Grote Opsluiting" online volgen. Kijkers kunnen dan opdrachten insturen die de studenten moeten voltooien", vertelt Xander. 

De bedoeling van de opsluiting is om een unieke inkijk te bieden in de school. "We willen aan de hand van het spel tonen hoe het er op de campus aan toe gaat. Ze krijgen een beeld van alle campussen. Hoe het er exact gaat uitzien, is voor ons ook nog een verrassing", zegt Xander.

Hoe zo'n livestream in zijn werk gaat kan u hieronder zien in het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Na een jaar vooral op mijn kot les te hebben gevolgd, doet het deugd om nog eens op de campus te komen

Xander Suetens, student leerkracht lager onderwijs aan de KdG

Xander is blij dat hij eindelijk nog eens fysiek op de campus kan zijn: "Het is voor ons ook eens leuk om te ontsnappen uit mijn kot. Ik ben een jaar amper op de campus geweest en nu mag ik 24 uur blijven. Het is echt leuk om nog eens buiten te komen en effectief iets te doen."

De verschillende campussen gaan met elkaar de strijd aan voor de titel van "king" of "queen" van de campus. De twee studenten die de meeste opdrachten tot een goed einde brengen, winnen een rondreis van een week in een luxe-camper. 

Meest gelezen