Verwendung weltweit

Advocaat van vader Britney Spears: "Elk verhaal heeft een slechterik nodig, maar Jamie heeft haar leven gered"

Fans van Britney Spears die haar vader Jamie Spears niet langer als Britney's bewindvoerder willen zien, hebben "het goed mis". Zo reageert de advocate van Jamie Spears in "Goodmorning America". "Ik begrijp dat elk verhaal een slechterik nodig heeft, maar Jamie heeft Britney haar leven gered. Hij is een liefhebbende, toegewijde vader die zijn dochter heeft gered van een levensbedreigende situatie." Britney zou echter zelf hebben aangegeven dat ze schrik heeft van haar vader en weigert nog muziekoptredens te doen, zolang hij het zeggenschap heeft over haar.

Britney Spears werd in 2008 na mentale problemen onder het bewindvoerderschap van haar vader geplaatst. Jamie Spears kreeg zo het volledige zeggenschap over zowel haar privéleven als haar zakelijke leven. Maar voor Britney is het na 13 jaar genoeg geweest: in de rechtbank gaf ze aan "bang" te zijn van haar vader. Ze wil niet af van het bewindvoerderschap, maar wel van haar vader als bewindvoerder. Een documentaire van The New York Times ging deze maand verder in op het bewindvoerderschap en ook de roep van haar fans in de"#FreeBritney-beweging" klinkt steeds luider. Zij zien het hele bewindvoerderschap als enorm controversieel, omdat het een manier zou zijn om de popster te controleren en manipuleren.

Maar volgens Vivian Thoreen, de advocaat van Jamie Spears, heeft Britney net haar leven te danken aan haar vader. "Jamie heeft haar geholpen om het hoederecht over haar kinderen terug te winnen en hij heeft een veilige omgeving voor haar gecreëerd waarin ze kan leven zoals ze wil, weg van de media die haar zoveel pijn hebben gedaan."

Ook op zakelijk vlak, heeft Jamie -althans volgens zijn advocaat- zijn dochter van de ondergang gered. "Britneys fortuin werd duidelijk niet goed beheerd en sommigen maakten misbruik van haar", aldus Thoreen. Zo was het fortuin van Britney in de beginjaren 2000 "nog maar" 2,8 miljoen dollar waard. Vorig jaar in de rechtbank bleek het fortuin van Britney aangedikt te zijn tot 60 miljoen dollar. 

Thoreen benadrukt ook dat Britney en haar vader in het begin van de coronacrisis veel tijd samen hebben doorgebracht. "Ze maakten lange autoritten, ze speelden en werkten samen in de tuin en Jamie kookte elke avond voor de familie. Britney heeft hem toen nooit gezegd dat ze hem niet langer als bewindvoerder wilde." 

Volgende maand is er opnieuw een rechtbankzitting over het bewindvoerderschap. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Jamie Spears in 2014
WENN.com

Meest gelezen