Videospeler inladen...

Vrijwilliger Freddy van  woonzorgcentrum in de bloemetjes gezet: "Hij maakt je dag al goed nog voor het middageten!"

Elk jaar is er de "Week van de vrijwilliger" om vrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze inzet. Ook in coronatijden zijn vrijwilligers broodnodig. Cafébaas Freddy Baerts helpt nu 7 dagen op 7 mee met het middageten in woonzorgcentrum Katharinadal in Hasselt, nu hij zijn café noodgedwongen moest sluiten.

Freddy Baerts (57) is mede-uitbater en kelner van 't Borrelhuis, een café vlak achter de hoek van woonzorgcentrum Katharinadal in Hasselt. Hij moest begin oktober noodgedwongen de deuren van het café opnieuw sluiten als gevolg van de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus. Sindsdien werkt hij 7 dagen op 7 als vrijwilliger in het woonzorgcentrum en zorgt hij er voor het middageten.

Voor Freddy was de keuze om in het woonzorgcentrum te komen helpen vanzelfsprekend. "Wanneer we het café voor de tweede keer moesten sluiten, zocht ik een manier om mijn tijd nuttig in te vullen", zegt Baerts. "Helpen in het woonzorgcentrum hier vlak achter de hoek was het eerste waaraan ik dacht. Ik ken de meeste bewoners al van toen ze nog  in ‘t Borrelhuis kwamen en zij herkennen mij natuurlijk ook, dus het klikt. Het geeft me veel voldoening om hier een helpende hand te zijn". 

"Er zijn in de coronacrisis ook een aantal bewoners van het woonzorgcentrum overleden", zegt Baerts. "Daarom wil ik de bewoners ook moreel steunen door te komen helpen."

De bewoners en ook de directie zijn tevreden. Ze zien hem als "een echte garçon". "Hij is iemand die je middag al goed maakt nog voor je gegeten hebt", klinkt het bij de bewoners.

"Hij is altijd heel vrolijk en heeft altijd een grapje klaar", zegt directeur Kristof Vervloesem van het woonzorgcentrum. "Daarom appreciëren de bewoners hem zo. Hij stelt hier 's middags het menu voor, bedient iedereen op zijn wenken. Hij heeft natuurlijk bakken ervaring in de horeca en dat merken ze hier wel. Ook als Freddy straks weer in het café aan het werk gaat, zal hij hier toch iets veranderd hebben. Het keukenpersoneel is hier geïnspireerd geraakt door de manier van werken van Freddy!"

Meest gelezen