Radio 2

Woningbrand in Wijtschate: "De tweede tegenslag al, enkele maanden geleden is mijn echtgenote overleden"

In Wijtschate is deze middag een woning uitgebrand. Voor de bewoner is het intussen al de tweede tegenslag. Enkele maanden geleden overleed zijn echtgenote.

De bewoner was in zijn tuin achteraan de woning aan het werk, in de Staanijzerstraat in Wijtschate. Hij had zelf niets opgemerkt, maar werd gelukkig gealarmeerd door zijn buren. Bij aankomst van de brandweer van de zone Westhoek stonden de slaapkamer op de eerste verdieping en de zolder aan de rechterkant van de woning in vuur en vlam. 

Veel brand- en rookschade

De brand sloeg al snel door naar de benedenverdieping. De woning liep zware brandschade op. De rechterkant van de woning is volledig verloren door rook-, brand- en waterschade. De andere kamers op de eerste verdieping zijn niet beschadigd door het vuur, maar liepen wel rook- en waterschade op, net als het gelijkvloers. 

Onder controle

Rond 13u had de brandweer het vuur onder controle. De bluswerken zullen nog tot een stuk in de namiddag duren. De aanpalende woning kon worden gevrijwaard en liep enkel lichte rookschade op. Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid.

Meest gelezen