Archieffoto
Aftonbladet/IBL

Bulldogs van Lady Gaga opnieuw terecht na gewelddadige overval: vrouw bracht hen terug

De twee gestolen honden van Lady Gaga zijn opnieuw terecht. Een vrouw bracht de Franse bulldogs terug, maar zou zelf niks met de diefstal te maken hebben. De honden werden woensdag gestolen na een gewelddadige overval waarbij de hondenuitlater van de zangeres werd neergeschoten. Lady Gaga had 500.000 dollar beloofd voor hun veilige terugkeer, het is nog niet duidelijk of dat bedrag nu wordt uitgekeerd. De daders worden nog steeds opgespoord.

De 30-jarige Ryan Fischer liet woensdag Lady Gaga's honden Koji, Miss Asia en Gustav uit in West Hollywood toen hij verschillende keren in de borst werd geschoten.

De daders probeerden daarop de drie honden mee te nemen en dat lukte bij twee van hen. Op beelden van lokaal nieuwsmedium ABC7 is te zien hoe bij aankomst van de hulpdiensten, Fischer opgekruld op de grond ligt met het derde hondje van Lady Gaga stevig in zijn armen. 

De daders konden uiteindelijk ontkomen, wellicht met een wagen. Het is tot nog toe onduidelijk of de daders wisten dat het ging om de honden van Lady Gaga. De honden zijn namelijk Franse bulldogs en die kunnen makkelijk verkocht worden voor bedragen van duizend tot drieduizend euro. Als het gaat om een hond met goede stamboom, kunnen de bedragen zelfs verder oplopen. In Los Angeles zijn er de voorbije maanden meerdere Franse bulldogs gestolen.

(lees verder onder de foto van Lady Gaga en Asia)

Archieffoto
Guerin Charles/ABACA

Lady Gaga loofde uiteindelijk zelf een bedrag van 500.000 dollar uit voor een veilige terugkeer van haar honden. "Als je de honden hebt gekocht, of ze hebt gevonden, dan blijft de beloning 500.000 dollar", schreef ze op Twitter.  Het is onduidelijk of dat bedrag nu zal worden uitbetaald.

(lees verder onder de tweet van Lady Gaga)

Voor haar hondenuitlater Fischer had Lady Gaga alleen maar lovende woorden. "Je hebt je leven geriskeerd om te vechten voor onze familie. Je bent een held, voor altijd." Fischer liep in totaal vier schotwonden op, maar zal naar verwachting volledig herstellen.

Meest gelezen