Yangon
AFP or licensors

Politie Myanmar zet traangas in en vuurt rubberkogels af tijdens protesten tegen staatsgreep

In Yangon, de grootste stad van Myanmar, heeft de politie traangas ingezet en rubberkogels afgevuurd tijdens protesten tegen de staatsgreep. Op verscheidene plekken in de stad, waar mensen samenkwamen om te protesteren, werden er mensen opgepakt. Dat is op beelden en foto's te zien en bevestigen ooggetuigen op sociale media.

Ook vandaag werd er opnieuw geprotesteerd in Myanmar tegen de staatsgreep. Naast Yangon kwamen er ook in andere steden mensen de straat op om hun ongenoegen te uiten. Politie en veiligheidstroepen blijven optreden tegen demonstranten. Volgens het online portaal Myanmar Now worden ook journalisten geviseerd.

(Lees verder onder de foto)

Yangon
AFP or licensors

Hardhandig ingrijpen tegen betogers

In Myanmar zijn er al weken protesten aan de gang omdat het leger de macht heeft gegrepen. Betogers eisen de vrijlating van de opgepakte regeringsleider Aung San Suu Kyi. Maar de oproerpolitie grijpt hardhandig in tijdens de demonstraties. Voorlopig zijn er drie doden. Tientallen mensen werden opgepakt.

(Lees verder onder de foto)

Yangon
AFP or licensors

VN-ambassadeur Myanmar ontslagen

Kyaw Moe Tun, de VN-gezant van Myanmar is ontslagen, dat zei de staatstelevisie. De ambassadeur had er bij de VN op aangedrongen om "alle middelen te gebruiken om de staatsgreep ongedaan te maken". Hij zei tijdens de Algemene Vergadering dat hij sprak namens de afgezette regering van Aung San Suu Kyi. Op de staatstelevisie was te horen dat de ambassadeur "het land had verraden" en "misbruik had gemaakt van zijn macht en verantwoordelijkheid". 

Verkiezingen vorig jaar ongeldig verklaard

Het nieuwe hoofd van de kiescommissie in Myanmar, aangesteld door de militaire junta, heeft het resultaat van de verkiezingen van november vorig jaar intussen "ongeldig verklaard". Die verkiezingen waren overtuigend gewonnen door de partij van Aung San Suu Kyi.

De staatsgreep werd eerder gerechtvaardigd door te spreken over "verkiezingsfraude" bij deze parlementsverkiezingen, bewijzen daarvoor werden er echter niet geleverd.

Yangon
AFP or licensors
Yangon
AFP or licensors

Meest gelezen