Spoorarbeider overleden na aanrijding door trein in Ruisbroek

In Ruisbroek in Vlaams-Brabant is vanochtend vroeg een spoorarbeider aangereden door een trein. De man, die werkte voor een onderaannemer in dienst van Infrabel, is overleden. Momenteel is het treinverkeer tussen Vorst-Zuid en Halle onderbroken. Ook het hogesnelheidsverkeer richting Frankrijk ligt voorlopig stil. 

Het ongeluk gebeurde in het kader van geplande moderniseringswerken aan de seininrichting in opdracht van infrastructuurbeheerder Infrabel. Op die locatie liggen twee spoorlijnen (L96 en L96N). Door de werken is de spoorlijn 96 buiten dienst. Het andere spoor (L96N) was in dienst en daar reden wel treinen. 

"Voor deze werken is een procedure van kracht die zegt dat niemand het spoor in dienst mag oversteken" klinkt het bij Thomas Baeken van Infrabel. "Er zijn dan ook aparte werftoegangen langs waar je veilig op en af het spoor kan. De man had net gedaan met werken en moest via de afgesproken werftoegang het spoor buiten dienst verlaten Hij heeft de sporen die wel in dienst zijn toch overgestoken. Hoe en om welke reden is nog niet duidelijk." De verdere omstandigheden zijn nog niet gekend. Hoe het ongeluk dan toch precies is kunnen gebeuren, wordt nu onderzocht.

Infrabel organiseert psychosociale begeleiding voor de collega's van het slachtoffer en werkt daarnaast actief mee aan het onderzoek om te begrijpen hoe dit ongeluk is kunnen gebeuren.

BEKIJK hier het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen