Man loopt zware brandwonden op bij uitslaande brand in Holsbeek

In de Vlaams-Brabantse gemeente Holsbeek, bij Leuven, heeft een zware brand gewoed. Twee zestigers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis: een man met zware brandwonden aan zijn benen en zijn vrouw die bevangen was door de rook.

De brand startte in een bijgebouw van het huis en is uiteindelijk overgeslagen naar huis zelf. Er stond ook een auto in brand. "Dat is onmiddellijk een grote brandlast", zegt brandweerofficier Stefan Vanlingen aan VRT NWS. "In het bijgebouw stond ook een mazouttank van 3.000 liter. Het was dus belangrijk om het vuur snel onder controle te krijgen."

Eén persoon is met derdegraads brandwonden naar het ziekenhuis gevoerd, de andere liep een CO-intoxicatie op. "De brand was gelukkig vrij snel onder controle", zegt hij verder. Door de grote schade zal het huis waarschijnlijk onbewoonbaar moeten worden verklaard. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Meest gelezen