Videospeler inladen...

23 arrestaties na rellen in Dublin tegen coronamaatregelen

In de Ierse hoofdstad Dublin is een manifestatie tegen de coronamaatregelen gisteren uitgedraaid op rellen. Daarbij werden 23 mensen opgepakt. Eén politieagent belandde in het ziekenhuis.

Honderden mensen kwamen gisteren in het centrum van Dublin protesteren tegen de verlenging van de coronamaatregelen. Het protest liep uit de hand toen de politie een park afsloot. Boze demonstranten vuurden vuurpijlen af op de politie. Drie agenten raakten gewond, een van hen moest worden opgenomen in het ziekenhuis. 

BEKIJK hier het verslag over de rellen in Dublin uit "Het Journaal"
(en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

De demonstratie was niet toegelaten omdat de Ieren zich alleen voor essentiële redenen mogen verplaatsen. De premier van Ierland sprak meteen een streng oordeel uit: "De demonstranten tonen een compleet gebrek aan respect voor mensen die al grote offers hebben gebracht tijdens deze pandemie." 

(lees verder onder de tweet)

"Antivaxers, anti-maskers en anti-lockdown"

Volgens de politie vormden de betogers een amalgaam van verschillende groepen. "Er waren antivaxers bij, mensen die tegen het dragen van maskers zijn, anti-lockdown-groepen en mensen uit extreem-rechtse en extreem-linkse bewegingen" zei de politiecommissaris. 

(lees verder onder de tweet)

De Ierse overheid maakte vorige week bekend dat de coronamaatregelen al zeker tot 5 april verlengd worden. Die behoren tot de strengste in Europa: zo zijn alle niet-essentiële winkels en alle horecagelegenheden gesloten en mogen mensen niemand bij hen thuis ontvangen, ook niet in de tuin. Ierland kampt momenteel met een zware derde golf.

Meest gelezen