Antwerpse politie legt verschillende feestjes stil en ontruimt Steenplein

De Antwerpse politie heeft dit weekend opnieuw verschillende keren moeten ingrijpen bij overtredingen van de coronamaatregelen. "Het was over het algemeen minder druk in de stad dan vorig weekend omdat het frisser was, maar hier en daar liep het toch weer uit de hand", zegt Willem Migom van de politie. Op zaterdag moest het Steenplein, aan de Scheldekaaien, zelfs tijdelijk ontruimd worden.

"Vanmiddag viel de drukte mee, het was vooral op zaterdag dat we een paar keer moesten ingrijpen", vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Op het Steenplein werd het op een gegeven moment echt onveilig door de combinatie van te veel volk en de geparkeerde voertuigen. We hebben het plein dan tijdelijk ontruimd."

We hebben op het Theaterplein twee muziekboxen in beslag genomen omdat ze voor een aanzuigeffect zorgden

Willem Migom, politie Antwerpen

Ook op het Theaterplein werd het te druk. "Er kwam luide muziek uit twee boxen die mensen hadden meegebracht. Dat zorgde voor een aanzuigeffect", zegt Migom. "Er was ook geluidsoverlast voor de buurtbewoners, dus we hebben de boxen in beslag genomen."

In de loop van de avond en de nacht moest de politie ook een aantal feestjes en bijeenkomsten stilleggen in huizen en appartementen. Bij een feestje op de Waalsekaai probeerden de aanwezigen zich nog tevergeefs te verstoppen op het dak. Het ging telkens om bijeenkomsten waarbij er tussen de 8 en 15 personen aanwezig waren.

Meest gelezen