"Het lijkt alsof u in een operatieruimte staat?": arts videobelt met rechter tijdens operatie

Een plastische chirurg uit de Amerikaanse staat Californië die donderdag via zoom voor de rechtbank moest verschijnen, deed dat live vanuit de operatiezaal. De arts verzekerde de rechter dat hij beschikbaar was en de situatie veilig was, maar de rechter deelde die mening niet en verplaatste de hoorzitting dan ook naar een andere datum. 

De man moest voorkomen voor een verkeersovertreding. Door de coronacrisis vond de rechtszaak plaats via een openbare videoconferentie, die werd gelivestreamd op YouTube. Op de beelden is te zien hoe de man in operatiekleding in beeld verschijnt in het midden van een operatie. 

De griffier merkt dit en vraagt of hij beschikbaar is voor zijn proces: "Het lijkt alsof u in een operatiekamer staat?" Waarop de man dat bevestigt, maar hij laat tevens weten dat hij beschikbaar is. 

De rechter vindt de situatie echter minder gepast. "Als ik me niet vergis zie ik dat de verdachte in een operatieruimte staat en actief bezig is met het verlenen van diensten aan een patiënt. Is dat correct?", vraagt de rechter aan de arts. "Ik vind dit niet verantwoord voor het welzijn van de patiënt."

Bekijk een fragment van de zitting in deze tweet en lees daarna verder:

De arts ziet daar echter geen probleem in en benadrukt dat de situatie veilig is en dat er nog een andere arts aanwezig is. Maar de rechter blijft bij zijn standpunt en beslist dan ook om de zitting te verplaatsen naar een andere datum. 

De medische raad van Californië heeft een onderzoek geopend naar het voorval.

Het is niet de eerste keer dat er zich een bizarre situatie voordoet tijdens een rechtszaak via videoconferentie. Eerder deze maand verscheen een advocaat uit de Amerikaanse staat Texas met een kattenfilter op Zoom.

Meest gelezen