HANS PUT

Buurtbewoners bouwen in Beringen verkeersdrempel met speelgoed

De buurtbewoners van de wijk Het Hof in Beringen hebben een ludieke actie gevoerd voor meer verkeersveiligheid. Ze bouwden een symbolische verkeersdrempel van speelgoed. Ze hopen dat de stad Beringen nu werk maakt van een echte verkeersdrempel in hun wijk. 

In de wijk Het Hof wonen vooral jonge gezinnen met kinderen. Maar volgens heel wat ouders kunnen ze er niet veilig spelen. De garages van de huizen zijn tot vlak tegen de straat gebouwd. Daardoor kunnen automobilisten de kinderen die plots oversteken niet op tijd zien. Er staan ook geen verkeersborden die aangeven dat er spelende kinderen kunnen zijn. 

Onveilig speelpleintje

De gemeente Beringen is nog altijd geen beheerder van de wegen in de wijk. "De stad wil dat pas doen als alles in goede staat en volledig afgewerkt is", zegt schepen van verkeer Jean Vanhees (CD&V). In de wijk ligt een speelpleintje maar dat vinden de buurtbewoners dan weer niet veilig omdat er een wadi ligt waar regenwater wordt opgevangen en die is niet omheind. Bovendien is het graspleintje volledig omgewoeld; wellicht hebben everzwijnen dat gedaan. Het stadsbestuur kijkt nu na of de wadi niet veiliger kan gemaakt worden. Ook de schade aan het graspleintje zal de stad laten onderzoeken. 

Meest gelezen