Foto Kurt

Buurtbewoners Sint-Michiels Brugge hopen dat werken aan N31 einde maken aan ellendig getril

In Brugge zijn werken begonnen aan de expresweg N31. Enkele buurtbewoners van deelgemeente Sint-Michiels hopen dat daarmee een oplossing komt voor de trillingen waar ze al jaren veel last van hebben. 

"De trillingen starten om 4u 's ochtends ongeveer en duren tot rond middernacht. Dat betekent dat we iedere dag om 4u wakker worden door de trillingen in bed en het geluid van rinkelende klinken en daverende kadertjes aan de muur." Aan het woord is Hannelore Prosec. Zij en enkele van haar buren hebben al jaren last van de trillingen die waarschijnlijk worden veroorzaakt door de N31. "Het gaat zo ver dat we een aantal kasten hebben vastgemaakt zodat ze minder lawaai zouden maken", zegt ze. "Sowieso zorgen de trillingen voor slaaptekort. Je wordt daar ook zenuwachtig van."

We worden iedere dag om 4u wakker door de trillingen in bed en het geluid van ratelende klinken en kadertjes
Buurtbewoonster Hannelore Prosec

Maar misschien komt daar binnenkort dus verandering in. Het zou de slechte staat zijn van de N31 die voor de trillingen zorgt en deze week zijn onderhoudswerken gestart. "In het verleden is er al wat oplapwerk gebeurd", vertelt Hannelore, "en dat zorgde telkens, minstens tijdelijk, voor verbetering. We gaan nog niet te vroeg juichen,  het stuk van de N31 in onze omgeving is ook pas later aan de beurt, maar we hopen stilletjes toch dat er binnenkort een eind komt aan deze ellendige situatie."   

Meest gelezen