Radio 2

Computerspel simuleert bezoek aan VAXPO-vaccinatiecentrum in Kortrijk: "Zo weet iedereen wat te doen"

Een interactief, laagdrempelig computerspelletje vertelt de bezoekers van het Kortrijkse vaccinatiecentrum VAXPO wat er gebeurt wanneer ze worden opgeroepen voor een prik. De bewoners van Kortrijk, Kuurne en Harelbeke weten door het opleidingsfilmpje goed waaraan zich te houden. VAXPO deed voor de creatie van de software een beroep op het Kortrijkse leerplatform “Play it Safe.” 

Lisa, de virtuele veiligheidscoach van "Play it Safe", loodst je in de simulatie stap voor stap door het vaccinatiecentrum VAXPO. Het centrum werd digitaal en driedimensioneel nagebouwd en alle handelingen en procedures worden er haarfijn uitgelegd. "Het filmpje duurt amper 5 minuten, maar brengt je wel helemaal op de hoogte van wat zo’n vaccinatie precies inhoudt”, zegt de Kortrijkse burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).

De lancering komt zeker niet te laat, want de centra draaien maar over een paar weken op volle toeren. Nu heeft iedereen nog de tijd om de vaccinatieprocedure op het gemak te bekijken. “We hebben 3 weken gewerkt aan deze virtuele gebruikershandleiding, die je kan terugvinden op de website van VAXPO”, zegt  Brecht Kets van “Play it Safe”. “We hebben met “Play it Safe” veel ervaring met opleidingen via computerspelletjes en wereldwijd maken bedrijven en organisaties gebruik van ons leerplatform.”

Radio 2

Meest gelezen