Contactberoepen mogen weer aan de slag: "Meer tattoos over overlijdens, echtscheidingen en depressies"

Vandaag, 1 maart, mogen de niet-medische contactberoepen weer aan de slag. Je kan dus weer je nagels laten lakken, je wenkbrauwen epileren of een tatoeage laten zetten. En Tattoo Tanne uit Gent is daar heel blij mee. Na een verplichte pauze van zo'n 4 maanden, kunnen de deuren van de tattooshop weer open.

De verplichte sluiting heeft Tattoo Tanne de kans gegeven om haar werking te herdenken. Tanne: "We hebben na de eerste lockdown beslist om onze werking volledig opnieuw te bekijken omdat we toen al beseften dat dit een blijvend of terugkomend iets ging zijn. Ook bij de tattoo-aanvragen merkten we dat de persoonlijke aanpak meer dan ooit belangrijk was." 

Klanten kunnen nu enkel nog op afspraak binnen en Tanne en haar team zorgen ervoor dat de klanten elkaar ook niet kruisen. "We hebben na de eerste lockdown ook gemerkt dat op afspraak werken eigenlijk niet zo'n probleem is". Elke tatoeëerder of piercer heeft nu ook een eigen kamer waar ze de klant in alle privacy kunnen ontvangen. 

Ook voor corona hygiënisch

Om coronaveilig aan de slag te kunnen gaan, moest er niet zoveel aangepast worden. "Ik denk dat iedere tatoeëerder en piercer genoeg mondmaskers in voorraad had. Ook voor corona gebruikten wij al handgel en wasten we onze handen voortdurend. Het enige dat veranderd is, is dat nu ook de klant altijd een mondmasker moet dragen."

Een klant is beide ouders verloren aan corona. Ze wil nu de handtekeningen van haar ouders laten tatoeëren

Tattoo Tanne

Corona heeft zelfs invloed op onderwerpen tatoeages

Aanvragen om het coronavirus op een arm te zetten of doodshoofden met mondmaskers, heeft Tanne nog niet gehad. "Al zie ik die wel opduiken in Amerika, Duitsland en andere landen". Maar de invloed van corona is wel op andere manieren merkbaar. "Wat wel opvalt, is dat er nu meer vraag is naar tatoeages voor mensen die overleden zijn, of om een scheiding te verwerken of voor een depressie die overwonnen is".

Een schrijnend voorbeeld dat corona soms echt onverbiddelijk is, kreeg Tanne vandaag in haar mailbox binnen. "Een klant van mij was haar moeder kwijtgeraakt aan corona en als aandenken had ik de handtekening van de moeder op haar arm getatoeëerd. Ik krijg nu een mailtje dat ook haar vader overleden is aan corona. En of ik zijn handtekening op haar andere arm wil plaatsen ... En zo heb ik eigenlijk tientallen verhalen".

Lange wachtlijsten

Tatoeëerders zijn, net als de andere contactberoepen, al enkele keren dicht gegaan door corona en de wachtlijsten zijn dan ook lang bij de heropening. "Van de laatste 12 maanden zijn we 6 maanden dicht geweest. De mensen telkens opnieuw inboeken is niet evident geweest, en het aantal aanvragen is alleen maar toegenomen. Mensen willen zichzelf verwennen en willen naar iets kunnen uitkijken. Ik ben nu volop bezig om alle oude afspraken een nieuwe datum te bezorgen. Voor piercings zit de hele komende maand al vol, en met de tattoos ben ik volop bezig".

Tattoo Tanne
kasto80

Meest gelezen