hulpverleningszone Oost

Hartverwarmende solidariteitsactie na brand in kortrijk-Dutsel

Enkele inwoners van Kortrijk-Dutsel zijn een inzamelactie gestart om de bewoners te ondersteunen na de brand van zaterdag. "Het is echt hartverwarmend om te zien", zegt initiatiefneemster Hilde Smets.

Na de brand van afgelopen weekend in Kortrijk-Dutsel, deelgemeente van Holsbeek, is een solidariteitsactie opgestart. "De getroffen bewoners wonen naast mijn ouders", zegt initiatiefneemster Hilde Smets. "Die mensen hebben echt niks meer, zelfs hun auto bleef in de brand. De mensen moeten echt van nul af aan beginnen. Ik vond het mijn plicht als inwoner van de gemeente om een actie op te starten", vervolgt Hilde.

Grote solidariteit in Groot-Holsbeek

"Het is ongelooflijk hartverwarmend hoe de mensen van Groot-Holsbeek, zelfs tot in Kampenhout en Bierbeek dingen binnenbrengen. We hebben al veel huisraad, zoals handdoeken, serviezen, kleding, douchegel, kuisgerief, kookpotten en dergelijke binnen gekregen.  De gemeente is intussen op zoek naar een noodwoning voor de getroffen bewoners. Dankzij de giften van de mensen, kunnen we al zeker een huis meubileren en zo de mensen een nieuwe start bezorgen, eens ze hersteld zijn", zegt Hilde nog.

Meest gelezen