Rottweiler bijt lip af bij 20-jarige vrouw in Borsbeek

De politie onderzoekt een incident waarbij een jonge vrouw is aangevallen door een rottweiler in Borsbeek. Het dier beet de onderlip van de vrouw af. De feiten speelden zich af aan Fort 3, waar ook een hondenschool is. De vader van de vrouw dient een klacht in bij de politie.
 

De vader van het slachtoffer, Danny Palinckx, doet zijn verhaal. "Mijn dochter Lejla ging zondagmiddag samen met een vriendin kijken naar de training van de honden bij hondenschool De Dobra. Ze stonden aan de omheining toen plots een rottweiler op hen kwam afgelopen. Het dier viel mijn dochter aan. Haar onderlip werd afgebeten. Ze is er erg aan toe. Mijn dochter liep een trauma op en is onmiddellijk geopereerd. Ze heeft de wonde nog niet gezien. Laat ons hopen dat ze terug helemaal mag worden zoals ze was."
 

Dit kan gebeuren, maar dan moet je als eigenaar je verantwoordelijkheid nemen
Danny Palinckx, vader van het slachtoffer

Het is momenteel niet duidelijk of het om een hond gaat die van het terrein is geraakt of dat het gaat om een dier dat in de buurt was. "Van de eigenaar van de hond hebben we niets meer vernomen. We dienen een klacht in bij de politie. Zo'n dingen kunnen gebeuren, maar dan moet je als eigenaar ook je verantwoordelijkheid nemen", zegt de vader nog. De politie zegt dat normaal gezien hondenbeten onderling worden geregeld via de verzekering maar dat deze feiten ernstig genoeg zijn om een proces-verbaal op te stellen. Na de klacht zullen ze de eigenaar van de hond contacteren.
 

Meest gelezen